Uczniowie z Ełku wygrali ogólnopolski konkurs gastronomiczny
Drużyna z Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Ełku zwyciężyła w Ogólnopolskim Karpiowym Konkursie Kulinarnym dla szkół gastronomicznych. Finał z udziałem 6 najlepszych drużyn odbył się w Warszawie.
Do konkursu, który przebiegał pod hasłem „Karp w kuchni „street-foodowej”, przystąpiły 64 drużyny z 48 szkół, które prowadzą kształcenie o profilu gastronomicznym. Dla zwycięzców Marii Solińskiej i Huberta Hyzopskiego to nowe doświadczenie i jednocześnie nauka.
Bardzo ciekawe doświadczenie, ale też satysfakcja. Możemy też inspirować się zdaniem i opinią
– podkreślił Hubert.
Konkurs zorganizowało Towarzystwo Promocji Ryb „Pan Karp”.
Posłuchaj wypowiedzi
Redakcja: M. Rutynowski za IAR