
Jedzenie pod Lupą
Kategoria: Edukacja
Czy wiesz, że istnieje piąty smak? Oprócz słodkiego, słonego, gorzkiego i kwaśnego japońscy naukowcy opracowali smak zwany „umami” (nie mylić z powiedzeniem: "smakuje jak u mamy"). Chodzi o glutaminian sodu, który uzależnia jak narkotyk. Dlatego tak bardzo smakują nam fastfoody, od których tyjemy. Jak się ustrzec przed takimi pułapkami? Na co zwracać uwagę robiąc codzienne zakupy? Dowiesz się tego z sobotniej audycji Doroty Grzymskiej „Jedzenie pod lupą” w sobotę po godzinie 12.15.
Autorzy
![]() |
Dorota Grzymska
Gotuje, a potem odchudza. Siebie i innych. Interesują ją tematy społeczne. Szczególnie wyczulona jest na ludzką krzywdę. Dlatego chętnie… |
Ostatnie wpisy


Zdrowa czekolada? Zobacz przepis

W Jedzeniu pod Lupą przepis na wykorzystanie zdrowej i pożywnej kaszy

Jedzenie pudełkowe. Hit czy kit?

Dyniowy przysmak na jesień w Jedzeniu pod Lupą

Zupa z serków topionych w Jedzeniu pod Lupą

Zdrowe naturalne kiszonki. Przepis w Jedzeniu pod Lupą
