Gorące jak świeże bułeczki. Do wygrania najnowsze książki Radia od Kuchni
Warto sięgać po to co sezonowe, lokalne i na wyciągnięcie ręki. Podczas tegorocznych wakacji zaproponowaliśmy naszym słuchaczom letni cykl audycji Radia od Kuchni.
W radiowym ogrodzie stworzyliśmy letnią kuchnię, w której gościli kucharze Maciej Maciejewski i Dariusz Baryga. Obaj są miłośnikami sezonowych produktów, takich jak: groszek, jagody, truskawki, kalafior, jabłka, pomidory czy dynia. Mistrzowie patelni wyczarowali z nich przepyszne dania. Wszystko dokładnie także spisaliśmy, sfotografowaliśmy i wydaliśmy.
Właśnie ukazała się czwarta część książki Radio od Kuchni.
Jest to również prezent pod choinkę dla naszych słuchaczy. To wyczekiwana produkcja. W tym roku gotowaliśmy sezonowo. Testowaliśmy, próbowaliśmy i opowiadaliśmy naszym słuchaczom co można zrobić z rzeczy, które akurat znajdują się w naszych lasach. Mają najwięcej witamin i właśnie dlatego powinny się też znaleźć na naszych stołach.
– powiedziała Izabela Szpakowska z naszej rozgłośni.
Książka Radio od Kuchni będzie do zdobycia w konkursach na antenie Radia Olsztyn oraz w naszych mediach społecznościowych.
Posłuchaj relacji
Autor: I. Malewska
Redakcja: B. Świerkowska-Chromy