Strona główna Radio Olsztyn
Posłuchaj
Pogoda
Olsztyn
DZIŚ: 8 °C pogoda dziś
JUTRO: 18 °C pogoda jutro
Logowanie
 

Apetyt na ryby

Statystyczny Polak zjada rocznie ok. 12 kg ryb. To prawie o 50% mniej niż wynosi średnie spożycie ryb w UE. Dlaczego ryby są ważne w naszej diecie? Które ryby są najcenniejszym źródłem wielonienasyconych kwasów omega-3? Jedzenia których ryb powinniśmy unikać latem? Czy nasze obawy związane z rybami hodowlanymi są uzasadnione? O tym wszystkim opowie dr hab. inż. Radosław Kowalski z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie w pierwszej odsłonie Radiowej Akademii Zdrowego Odżywiania.

Zapraszamy na antenę Radia Olsztyn w poniedziałek między godz. 13 a 14.

Posłuchaj

Radiowa Akademia Zdrowego Odżywiania – 1

Radiowa Akademia Zdrowego Odżywiania – 2

Radiowa Akademia Zdrowego Odżywiania – 3


Radiowa Akademia Zdrowego Odżywiania jest częścią projektu EITFood #AnnualFoodAgenda, który popularyzuje wiedzę na temat zdrowego odżywiania, bezpieczeństwa żywności, innowacji w sektorze rolno-spożywczym oraz problemu marnowania żywności. Partnerem #AnnualFoodAgenda w Polsce obok Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk jest koncern spożywczy Maspex. #HealthierNutrition

www.annualfoodagenda.com

Więcej w ryby, Instytut PAN
Dwóch mężczyzn utonęło w jeziorze koło Olsztyna. W sobotę razem wypłynęli na ryby

Dwóch mężczyzn utonęło w jeziorze Mosąg w powiecie olsztyńskim. O zaginięciu powiadomiła rodzina, gdy mężczyźni, którzy wybrali się na ryby, nie wrócili do domu. Jak poinformował...

Zamknij
RadioOlsztynTV