Opublikowany 27 stycznia 2024
Jedzenie pod lupą
Jedzenie pod lupą
Naleśniki Crêpes Suzette – brzmi pysznie…
W audycji Jedzenie pod lupą kucharz Darek Baryga proponował dziś Naleśniki Crêpes Suzette z pomarańczami i mandarynkami. Macie ochotę zrobić je dziś na kolację? Łapcie przepis 🙂
Składniki na naleśniki:
● 150 g mąki pszennej,
● 250 ml mleka 2%,
● 2 małe jajka (lub jedno większe),
● 50 g masła,
● szczypta soli.
Składniki na sos:
● 2 łyżki cukru,
● 2 łyżki masła,
● pół szklanki soku z pomarańczy,
● skórka starta z jednej pomarańczy i 2 mandarynek
● 20 ml likieru pomarańczowego
Jak przyrządzić naleśniki? Posłuchajcie jak robi to nasz gość – Darek Baryga.
Autor: D. Grzymska