Kompot z suszu i cynamonki z CBD. Studenci zorganizowali Mikołajki z Nożami
Mikołajki z Nożami – brzmi groźnie, ale było bardzo smakowicie. Pysznie jest się dzielić, dlatego studenci Wydziału Nauki o Żywności zaprosili na Mikołajki z Nożami.
W budynku wydziału w Kortowie można było skosztować przysmaków przygotowanych przez 10 kół naukowych. Od tradycyjnych pierniczków, po serowe kulki czy cynamonki z CBD – młodzi naukowcy twórczo podeszli do idei dzielenia się świątecznymi smakami.
Jak mówiła nam prof. Małgorzata Darewicz, dziekan Wydziału Nauki o Żywności UWM, to prezentacja działalności kół naukowych, ale też integracja studentów i pracowników.
Wydarzenie połączone zostało z akcją społeczną. Działał punkt fundacji DKMS, która zachęcała, by dołączyć do grona potencjalnych dawców szpiku.
Posłuchaj wypowiedzi
Autor: A. Skrago
Redakcja: A. Niebojewska