Polecane, Aktualności, Aplikacja mobilna
Co kupić, by świąteczne potrawy były zdrowe? Pomoże w tym poradnik
Święta za pasem, kupujemy produkty i potrawy na świąteczny stół. Na co zwrócić uwagę, a czego unikać? O tym przeczytamy w specjalnym poradniku wydanym elektronicznie przez Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Olsztynie.
Jak podkreśliła Katarzyna Ostrowska z inspektoratu, warto postawić na żywność nieprzetworzoną.
Powinniśmy sięgać po produkty oznaczone symbolami: bio i eko, bo one są wytwarzane bez użycia konserwantów, zbędnych w produkcji składników
– podkreśliła.
W poradniku „Na świątecznym stole” przeczytamy o najważniejszych potrawach Wigilii i Bożego Narodzenia – o kapuście i grzybach, o rybach i barszczu, także o kompocie z suszu i strucli makowej.
Poradnik możesz znaleźć tutaj.
Posłuchaj wypowiedzi
Autor: M. Kwiatkowska
Redakcja: M. Rutynowski