Cenne rady w kuchni
Niedawno gościłam u pana Wojciecha Charewicza – guru regionalnej kuchni, specjalisty od przyrządzania m.in. dziczyzny i ryb. Pan Wojciech przygotował dwie potrawy z jelenia (audycja wyemitowana 2 tygodnie temu) i sarny (czeka na emisję). Podczas gotowania usłyszałam wiele cennych rad, które niestety nie zmieściły się w 7-minutowej audycji. Aby nie przepadły, postanowiłam zebrać je w osobnych odcinkach. Wyszły z tego trzy audycje, które co pewien czas będę Państwu proponowała. Rady są naprawdę przydatne, zresztą mogę o tym zaświadczyć osobiście, bo je stosuję w swojej kuchni.
Dziś pierwszy odcinek porad Wojciecha Charewicza, a w nim: jak prawidłowo mrozić i rozmrażać mięso, jak kroić mięso na steki/kotlety, jak powinno się smażyć mięso, by nie traciło walorów smakowych, kiedy solić mięso, ryby i jaka sól jest najlepsza, oraz jakiego używać pieprzu.
Posłuchaj audycji: