Strona główna Radio Olsztyn
Posłuchaj
Pogoda
Olsztyn
DZIŚ: 14 °C pogoda dziś
JUTRO: 20 °C pogoda jutro
Logowanie
 

Utrwalanie żywności: od przetworów po kosmiczną żywność

Zastanawialiście się kiedyś, jak przetwarzać żywność, żeby jej nie marnować? Czy kisić możemy tylko warzywa? Jak przygotować naturalne probiotyki? Czym jest liofilizacja i co ma wspólnego z załogowymi lotami kosmicznymi? O tym wszystkim opowie dr inż. Anna Majkowska z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie w ramach Radiowej Akademii Zdrowego Odżywiania.
Zapraszamy na antenę Radia Olsztyn już w środę między godz. 13 a 14.

Posłuchaj audycji

__________
Radiowa Akademia Zdrowego Odżywiania jest częścią projektu EITFood #AnnualFoodAgenda, który  popularyzuje wiedzę na temat zdrowego odżywiania, bezpieczeństwa żywności, innowacji w sektorze rolno-spożywczym oraz problemu marnowania żywności. Partnerem #AnnualFoodAgenda w Polsce obok Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk jest koncern spożywczy Maspex. #HealthierNutrition

www.annualfoodagenda.com

 

Przeczytaj poprzedni wpis:
NFZ przygotował cykl filmów „Bezpieczni w czasie epidemii”. Odpowiadają na najczęstsze pytania pacjentów

„Bezpieczni w czasie epidemii”- to cykl filmów przygotowanych przez Narodowy Fundusz Zdrowia. W dziesięciu odcinkach eksperci odpowiadają na najczęściej zadawane pytania  m.in. jak bezpiecznie się leczyć,...

Zamknij
RadioOlsztynTV