Utrwalanie żywności: od przetworów po kosmiczną żywność
Zastanawialiście się kiedyś, jak przetwarzać żywność, żeby jej nie marnować? Czy kisić możemy tylko warzywa? Jak przygotować naturalne probiotyki? Czym jest liofilizacja i co ma wspólnego z załogowymi lotami kosmicznymi? O tym wszystkim opowie dr inż. Anna Majkowska z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie w ramach Radiowej Akademii Zdrowego Odżywiania.
Zapraszamy na antenę Radia Olsztyn już w środę między godz. 13 a 14.
Posłuchaj audycji
__________
Radiowa Akademia Zdrowego Odżywiania jest częścią projektu EITFood #AnnualFoodAgenda, który popularyzuje wiedzę na temat zdrowego odżywiania, bezpieczeństwa żywności, innowacji w sektorze rolno-spożywczym oraz problemu marnowania żywności. Partnerem #AnnualFoodAgenda w Polsce obok Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk jest koncern spożywczy Maspex. #HealthierNutrition
www.annualfoodagenda.com