Poradnik mięsożercy
Czy mięso jest niezbędne w naszej diecie? Co dobrego w nim znajdziemy? Na co powinniśmy zwrócić uwagę przy wyborze mięsa? Jakie dodatki stosuje się w jego przetwórstwie?
Czy na jakieś powinniśmy zwrócić szczególną uwagę? Jak wyglądają zalecenia żywieniowe dotyczące dziennego spożycia mięsa? W Radiowej Akademii Zdrowego Odżywiania dr Anna Kononiuk z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie rozprawi się ze wszystkimi mitami na temat produktów pochodzenia zwierzęcego.
Posłuchaj audycji
__________
Radiowa Akademia Zdrowego Odżywiania jest częścią projektu EITFood.eu #AnnualFoodAgenda, który popularyzuje wiedzę na temat zdrowego odżywiania, bezpieczeństwa żywności, innowacji w sektorze rolno-spożywczym oraz problemu marnowania żywności www.annualfoodagenda.com.