Pieczywo – rozstania i powroty
Chleb powszedni, znacie to określenie? Jeszcze nie tak dawno nie wyobrażaliśmy sobie dnia bez zjedzenia choćby jednego rodzaju pieczywa. Jednak w ostatnich latach spożycie produktów wypiekowych znacząco spadło. Udział w tym miał bez wątpienia rosnący trend na diety eliminujące pieczywo z naszego jadłospisu. Dlaczego warto sięgać po tego rodzaju produkty? Jakie czynniki warunkują sposób w jaki kupujemy pieczywo? O tym wszystkim opowie dr hab. inż. Małgorzata
Wronkowska z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie w ramach Radiowej Akademii Zdrowego Odżywiania.
Posłuchaj audycji
__________
Radiowa Akademia Zdrowego Odżywiania jest częścią projektu EITFood #AnnualFoodAgenda, który popularyzuje wiedzę na temat zdrowego odżywiania, bezpieczeństwa żywności, innowacji w sektorze rolno-spożywczym oraz problemu marnowania żywności. www.annualfoodagenda.com