Strona główna Radio Olsztyn
Posłuchaj
Pogoda
Olsztyn
DZIŚ: 3 °C pogoda dziś
JUTRO: 6 °C pogoda jutro
Logowanie
 

Pieczywo – rozstania i powroty

Chleb powszedni, znacie to określenie? Jeszcze nie tak dawno nie wyobrażaliśmy sobie dnia bez zjedzenia choćby jednego rodzaju pieczywa. Jednak w ostatnich latach spożycie produktów wypiekowych znacząco spadło. Udział w tym miał bez wątpienia rosnący trend na diety eliminujące pieczywo z naszego jadłospisu. Dlaczego warto sięgać po tego rodzaju produkty? Jakie czynniki warunkują sposób w jaki kupujemy pieczywo? O tym wszystkim opowie dr hab. inż. Małgorzata
Wronkowska z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie w ramach Radiowej Akademii Zdrowego Odżywiania.

Posłuchaj audycji

__________

Radiowa Akademia Zdrowego Odżywiania jest częścią projektu EITFood #AnnualFoodAgenda, który popularyzuje wiedzę na temat zdrowego odżywiania, bezpieczeństwa żywności, innowacji w sektorze rolno-spożywczym oraz problemu marnowania żywności. www.annualfoodagenda.com

Przeczytaj poprzedni wpis:
Survival dla dzieci? Stowarzyszenie z Bartążka przygotowało specjalny projekt

Jak zbudować prosty szałas, rozpalić ognisko bez zapałek i w razie konieczności udzielić pierwszej pomocy – m.in. tego dowiadują się dzieci uczestniczące w projekcie „Zaloguj się...

Zamknij
RadioOlsztynTV