Lody pełne witamin
Nic tak nie orzeźwia podczas upału jak lody. Producenci prześcigają się w smakach i formach, kusząc nas drapieżnymi reklamami. Ale są lody, których nie trzeba reklamować. Amatorzy mrożonej rozkoszy ustawiają się od 30 lat w kolejce, kiedyś do budki, dziś do eleganckiej kawiarni w Łukcie. Interes założyła babcia, po niej rodzice, a dziś lodową schedę przejęli córka z mężem – Magdalena i Wojciech Kroczek. Postanowili udoskonalić rodzinny biznes i od 4 lat z powodzeniem eksperymentują, ku uciesze licznych fanów. U Państwa Kroczek można delektować się lodami marchewkowymi, pietruszkowymi, czy koperkowymi. Jak mówią, lody można zrobić ze wszystkiego. Potrzeba jedynie wiedzy, cierpliwości i pomysłowości. W recepturach nie ma miejsca na proszki czy aromaty smakowe. W lodach znajdują się składniki świeże i najwyższej jakości. Z kolei produkty pochodzą od okolicznych, sprawdzonych rolników. Jedynie kakao sprowadzają aż z Afryki…
Fotorelacja:
Posłuchaj audycji: