Strona główna Radio Olsztyn
Posłuchaj
Pogoda
Olsztyn
DZIŚ: 13 °C pogoda dziś
JUTRO: 17 °C pogoda jutro
Logowanie
 

Antyoksydanty w diecie

Brak warzyw i owoców w diecie, wysokoprzetworzona żywność, produkty o dużej zawartości tłuszczu, stres i używki – to czynniki zwiększające ilość wolnych rodników w organizmie, które z kolei mogą przyczynić się do osłabienia układu odpornościowego, powstania zaćmy, a nawet nowotworów. W Radiowej Akademii Zdrowego Odżywiania poznamy największego wroga wolnych rodników, jakim są antyoksydanty, a o ich źródłach opowie dr Michał Janiak z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie.
Zapraszamy na antenę Radia Olsztyn już jutro między godz. 13 a 14.

Posłuchaj audycji

__________
Radiowa Akademia Zdrowego Odżywiania jest częścią projektu EITFood #AnnualFoodAgenda, który  popularyzuje wiedzę na temat zdrowego odżywiania, bezpieczeństwa żywności, innowacji w sektorze rolno-spożywczym oraz problemu marnowania żywności. Partnerem #AnnualFoodAgenda w Polsce obok Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk jest koncern spożywczy Maspex. #HealthierNutrition

www.annualfoodagenda.com

Przeczytaj poprzedni wpis:
Ma połączyć Europę Środkową ze Skandynawią. Sprawdziliśmy jak przebiegają prace na Via Baltica

Via Baltica to droga ekspresowa, która połączy Europę Środkową ze Skandynawią. Jej część będzie biegła przez województwo warmińsko-mazurskie. Na pierwszym odcinku, który rozpoczyna się w województwie...

Zamknij
RadioOlsztynTV