Strona główna Radio Olsztyn
Posłuchaj
Pogoda
Olsztyn
DZIŚ: 6 °C pogoda dziś
JUTRO: 17 °C pogoda jutro
Logowanie
 

Alternatywne źródła białek

Strączki, orzechy, glony, owady, to tylko niektóre przykłady alternatywy dla białka pochodzenia zwierzęcego. Dlaczego oczy świata zwrócone są ku tego rodzaju surowcom? Kim są fleksitarianie?

A może Ty też jesteś „elastycznym wegetarianinem”, ale nie zdajesz sobie z tego sprawy? Radiową Akademię Zdrowego Odżywiania odwiedzi dr inż. Michał Janiak z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie, który przybliży nam temat alternatywnych źródeł białka, ich oddziaływania na zdrowie człowieka i zdrowie naszej planety.

Posłuchaj audycji

__________
Radiowa Akademia Zdrowego Odżywiania jest częścią projektu EITFood.eu #AnnualFoodAgenda, który popularyzuje wiedzę na temat zdrowego odżywiania, bezpieczeństwa żywności, innowacji w sektorze rolno-spożywczym oraz problemu marnowania żywności www.annualfoodagenda.com.

Przeczytaj poprzedni wpis:
Pomoc dla gmin popegeerowskich. Miliard jeszcze w tym roku

- Program dla gmin popegeerowskich będzie kontynuowany. W tym roku na polską wieś popegeerowską trafi 1 mld złotych, a w kolejnym co najmniej 1,5 mld złotych...

Zamknij
RadioOlsztynTV