Cała prawda o mleku
Mleko świeże, filtrowane, pasteryzowane, UHT – forma w jakiej spożywamy mleko ma znaczenie! Co dobrego kryje w sobie mleko? Dlaczego z wiekiem przestajemy przyswajać laktozę? Które mleko jest wskazane dla osób cierpiących na zaburzenia pracy tarczycy? Po jakie alternatywy możemy sięgnąć, gdy mamy alergię na białka mleka krowiego lub jesteśmy na diecie roślinnej? Radiowa Akademia Zdrowego Odżywiania w rozmowie z dr Anną Ogrodowczyk z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie obnaży całą prawdę o mleku.
Zapraszamy na antenę Radia Olsztyn już w piątek między godz. 13 a 14.
Posłuchaj audycji
Cała prawda o mleku – cz. 1
Cała prawda o mleku – cz. 2
Cała prawda o mleku – cz. 3
Radiowa Akademia Zdrowego Odżywiania jest częścią projektu EITFood #AnnualFoodAgenda, który popularyzuje wiedzę na temat zdrowego odżywiania, bezpieczeństwa żywności, innowacji w sektorze rolno-spożywczym oraz problemu marnowania żywności. Partnerem #AnnualFoodAgenda w Polsce obok Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk jest koncern spożywczy Maspex. #HealthierNutrition.
www.annualfoodagenda.com