Szefowie kuchni radzą
W Raporcie porozmawiamy o pewnym problemie, który podczas świąt dotyka wielu z nas. Najpierw są wielkie przygotowania, świąteczne porządki i kulinarne szaleństwo w kuchni.
Zabiegana rodzina i co tu dużo mówić lekki obłęd w oczach. Dlatego coraz częściej zdarza się nam zamawiać przynajmniej niektóre specjały w restauracjach firmach cateringowych itd.
Obojętnie jednak czy potrawy, kupowane czy przygotowane własnoręcznie to tradycyjny nakaz, by było ich dwanaście, ma swoje skutki. Bo to przecież 12 potraw bezmięsnych a na pierwszy i drugi dzień świąt przygotowujemy też kolejne przysmaki, do tego coś słodkiego… i w końcu nie ma takiego twardziela, który by nie miał dosyć. Za dużo tego dobrego.
A więc poszukamy dzisiaj rady jakie potrawy lepiej znoszą mrożenie a za mrożenie których szefowie kuchni gotowi są gotować na wolnym ogniu
Marek Michalski rozmawia z szefami kuchni – Karolem Machalem i Krzysztofem Wąbrzalskim: