Smaki prababek
W niemal każdej rodzinie kryją się przepisy, które przetrwały próbę czasu – przekazywane z ust do ust, zapisywane na pożółkłych kartkach, pełne smaku, historii i miłości. O tym w audycji Małej Ojczyzny.
Tak w ostatnią niedzielę Natalia Tejs i Marta Guściora zapraszały na warsztaty, podczas których dzieliły się powieściami o potrawach, przywoływali wspomnienia z dzieciństwa. Przygotowywały też swoją własną stronę z przepisem, opowieścią i osobistym akcentem do wspomnieniowo-kucharskiej książki. Posłuchajmy i posmakujmy.
Warsztaty były jest częścią projektu SIEWCY przygotowanego na tegoroczny wiosenno-letni sezon przez Miejski Ośrodek Kultury.
Posłuchaj audycji Alicji Kulik
W audycji udział wzięli: Natalia Tejs, Marta Guściora, Anna i Edyta Banach, Agnieszka i Agata Idzikowskie, Joanna i Mariusz Kozielscy, Agnieszka Szukuć, Joanna Zadroga i Kacper Kuńczyk.
Autor: A. Kulik
Redakcja: M. Rutynowski