Młodzi kucharze rywalizowali w Ełku
12 prac napłynęło na konkurs kulinarno-fotograficzny dla szkół podstawowych ogłoszony przez Zespół Szkół nr 6 w Ełku. Uczniowie mieli zrobić śniadanie i obiad ze zdrowych produktów, a później sfotografować swoje potrawy.
– Posiłki były bardzo różnorodne – mówiła jedna z organizatorek konkursu, Ewa Zuzga.
Uczniowie przygotowywali dania ze zdrowotnych, nieprzetworzonych produktów. W kategorii klas I-III zwyciężyła klasa 1b ze Szkoły Podstawowej nr 4, która przygotowała śniadanie na trawie, złożone z ciasteczek z mąki żołędziowej i szejka jogurtowo-owocowego.
Wśród uczniów klas IV-VI najwięcej punktów zdobyli Aleksander Wołynko i Jakub Nagorski z SP 3, którzy zaprezentowali obiad z dwóch dań.
Uczestnicy konkursu otrzymali sprzęt AGD.
(mzbroż/kpias)