Bliższe Spotkania – 28.07.2021
Podróżowanie autostopem, porady i propozycje dla turystów oraz „Radio od kuchni” to tematy, na które z gośćmi Bliższych Spotkań rozmawia Małgorzata Sadowska – Bartoszewicz.
Podróż autostopem to nie tylko oszczędność pieniędzy, ale także okazja na poznanie ciekawych ludzi i zawarcie nowych znajomości. O czym należy pamiętać wybierając tę formę przemieszczania się?
Swoimi doświadczeniami z podróżowania autostopem dzieli się Marcin Gryko, podróżnik i fotograf z Olsztyna.
Teraz kilka rad dla osób wypoczywających w naszym regionie.
A w cyklu „Rowerem po Warmii” Marek Lewiński ponownie zaprasza do Rusi. O dziejach tej niewielkiej miejscowości opowiada Andrzej Małyszko, pasjonata lokalnej historii – gość naszego redakcyjnego kolegi.
Dziś środa i kolejny odcinek „Radia od kuchni”.
Dzyndzałki warmińskie, hreczka, skrzeczki to potrawy, które dziś zostaną przygotowane w radiowej altanie. A pod czujnym okiem mistrza kuchni Macieja Maciejewskiego gotować będzie Magdalena Faszcza, tancerka, nauczycielka, animatorka kultury hiszpańskiej w Polsce, oraz Joanna Myszkowska, właścicielka młyna „Młynomag”- członka sieci Dziedzictwo kulinarne Warmia Mazury, Powiśle, która przywiozła produkty do mącznych potraw.
Nad wszystkim czuwa Wiola Zalewska, nasza radiowa koleżanka.
Jak rozpoznać dobrą mąkę oraz do czego jakiego typu mąki należy użyć mówi Joanna Myszkowska, właścicielka młyna „Młynomag”- członka sieci Dziedzictwo kulinarne Warmia Mazury, Powiśle.
O swojej fascynacji tańcem i kulturą hiszpańską oraz swoich planach opowiada Magdalena Faszcza, uczestniczka dzisiejszego odcinka „Radio od kuchni”.
D. Kucharzewska