Wydarzenia pod patronatem Radia Olsztyn

<< Lista wydarzeń
eco Trendy #ryneczek #kulinaria #warsztaty
17-09-2020 godz. 05:00 do 19-09-2020 godz. 05:00
Kuźnia Społeczna, ul. Marka Kotańskiego 1, Olsztyn
Patronat Radia Olsztyn
./upload_f/patronaty/fe25858e.jpg

 

Czy produkt lokalny stanie się poszukiwaną wartością na rynku? Jaką rolę odgrywa w czasach pandemii? Jak wpływa na nowe trendy w żywieniu? Na te i inne pytanie odpowiemy w dniach 18-19 września podczas wydarzenia:

EcoTrendy #ryneczek #kulinaria #warsztaty

Organizatorzy zapraszają do udziału w unikatowym w skali naszego regionu spotkaniu ludzi, których łączy miłość do naturalnych produktów, ekologii, zdrowego żywienia i idei zero waste.

EcoTrendy #ryneczek #kulinaria #warsztaty” to impreza otwarta dla mniej i bardziej eco zaawansowanych, którzy poszukują wiedzy i inspiracji, a także dla tych, którzy chcą i lubią kuchenne eksperymenty. To miejsce, gdzie wykładowcy, naukowcy, trenerzy i mistrzowie kuchni przybliżą temat nawyków i wyzwań żywieniowych, a na warsztatach odsłonią kulinarne ciekawostki. To wszystko w otoczeniu stoisk handlowych lokalnych dostawców ekologicznej i zdrowej żywności.


RYNECZEK - strefa“Dobrych Targów”

To ogólnodostępna strefa handlowa na otwartym powietrzu tuż przy budynku Kuźni Społecznej, do której zapraszamy najlepszych, ekologicznych LOKALNYCH dostawców oferujących zdrową żywność z naszego regionu. Oferta warzyw, owoców, wyrobów i przetworów spożywczych zostanie uzupełniona o konkursy dla wystawców w kategoriach: innowacyjny produkt, najciekawsze stoisko i konkurs publiczności.

Strefa “BeEco”, panele dyskusyjne, pokazy kulinarne

Zapraszamy na bezpłatne panele dyskusyjne i pokazy kulinarne podczas których m.in. cenieni psychodietetycy, wykładowcy i coache zdrowia poruszą istotne zagadnienia związane z żywieniem i jego zaburzeniami, a znani kucharze zainspirują oryginalnym podejściem do gotowania. Podpowiedzą jak poruszać się w dietetycznych meandrach i od czego zacząć zmianę nawyków żywieniowych, a także przybliżą zasady życia w duchu ZERO WASTE, czym od 20 lat zajmuje się Bank Żywności, twórca Kuźni Społecznej.

WARSZTATY KULINARNE

Warsztaty to płatna część wydarzenia. To tutaj pod okiem znanych kucharzy, takich jak Jagna Niedzielska, oraz lokalnych restauratorów czerpiących inspiracje z różnych stron świata, można będzie rozwinąć umiejętności i odkryć dla siebie żywieniową niszę. Kuźnia Społeczna zaprezentuje podczas warsztatów możliwość tutejszej kuchni warsztatowej.

STREFA DLA DZIECI

W otwartej strefie dla dzieci czekają atrakcje dla maluchów, warsztaty kulinarne, zabawy eco-edukacyjne.

 

Szczegółowy program wydarzenia: http://kuzniaspoleczna.pl/eco-trendy/